T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SARIYER - Şair Nigar İlkokulu

12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulü

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Öğrenciler, Kıymetli Velilerimiz

12  Mart 2024...Bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıl dönümü ..., İstiklal Marşı, bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde milletimizin gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir.

 

"Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy  İstiklal Marşı'mızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir.

 

Mehmet Akif Ersoy'un örnek kişiliği, millet sevgisi, mücadele gücü ve bağımsızlık aşkı her zaman yüce Türk Milletine rehber olmaya devam edecektir. 

 

İstiklal Marşı’mız…Türk Milletinin ve kahraman ordumuzun hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğini duyuran, gerektiğinde milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağının da sembolü olmuştur.

 

 Bizlerin görevi, armağan edilen bu eşsiz marşın her kıtasını, her bir dizesini kalbimizin derinliklerinde hissetmeyi sürdürmek, mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza etmektir.

 

Ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak, coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimizin istiklal mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmuştur.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşı'mızın şairi Koca Yürekli Mehmet Akif Ersoy'u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve  minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

 

Ruhları şad olsun.                                                                                                  12 Mart 2024

                                                                                                                                    Mehmet DUMAN 

                                                                                                                                         Okul Müdürü

14-03-202414-03-202414-03-202414-03-202414-03-202414-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 15:51 - Görüntülenme: 36
  Beğen | 0  kişi beğendi